Pau

pau

BAZILLE Philippe

Nationaal

 
 

Oude duiven

2901

Bekijk vluchtresultaten
Details

De eerste internationale vlucht zit erop, Pau werd gevlogen op vrijdag in zeer warme en zware temperaturen. Op de lossingsdag zelf kwamen er in België niet veel duiven thuis en de winnaar werd geklokt op zaterdagochtend in het Antwerpse Meer. Dit op één van de verste afstanden van ons om 6u37 in de ochtend bij Gino Verheyen. De winnende duif is een 4-jaarse duivin die nog nooit miste op de internationale vluchten en toch wel een vaste waarde is van deze kolonie. Door deze overwinning mag ze haar vliegcarrière stopzetten en zich focussen op de kweek. Gino is iemand die van in het begin zijn focus gelegd heeft op de fond en stilaan aan het bouwen is aan zijn kolonie met nationale toppers.

Nestspel is hier de vaste regelmaat

De duiven vliegen hier hun eerste vluchten in April op de snelheid op weduwschap, ze worden eind april gekoppeld voor de eerste keer en vanaf dan worden de nesten afgebroken in functie van de vlucht die komen zal. Ze wordt gezorgd dat er dan bijna 4 weken voor de inkorving wordt afgebroken zodat ze op 10 a 14 dagen broeden de mand ingaan. Dit heb je natuurlijk nooit volledig in de hand, de duiven voor Agen zullen iets langer broeden dan anders omdat deze sneller legden maar dat is de natuur. 

In de winterperiode laat Gino zijn duiven 2 a 3 keer per week buiten, vooral voor scheefvliegers te voorkomen doet hij dat en dat de vleugels niet stram worden. Enkel tijdens de ruiperiode hou ik de duiven een maand binnen omdat dan het risico te groot is als ze te weinig pluimen hebben voor de roofvogels. Van winterforme heeft hij geen schrik en de duiven worden krapper gevoederd dan zodat ze snel genoeg blijven voor de roofvogels. In het seizoen zelf komen ze vaker uit natuurlijk. In het begin is dit 1x per dag maar richting de vluchten van de waarheid begin ik vanaf begin juni heel vroeg in de ochtend alle nestduiven uit te laten. Ik haal ze allemaal van de nesten en de duivinnen vliegen zonder vlag toch een half uur, de doffers houden dit langer vol en blijven meestal één uur buiten. In de namiddag krijgen ze dan nog eerst goed eten alvorens ik het hok open voor meerdere uren open hok. Zelfs bij zeer warm weer hebben ze hier heel goed getraind waardoor ik zag dat de conditie goed zat. In de avond mogen ze dan nog eens buiten, dit is dan heel laat om gewoon te worden aan het laatavond vliegen in de schemer. Dit doe ik toch bijna dagelijks om de duiven hier aan te laten wennen. Dus de duiven vliegen in het seizoen zelf heel veel aan huis en met open hok gaan ze eens drinken binnen en kunnen ze doen wat ze willen. 

Hier worden de duiven zoveel mogelijk per koppel gespeeld op de grote vluchten en in de winter hou ik me hiermee bezig om deze dan ook zo te koppelen op papier zodat dat werk klaar is voor april als het dan zover is. 

Ik voeder op de zware fond zo goed als altijd volle bak, ik voer wel zo weinig mogelijk erwten en bonen. Ik voeg bij mijn eten zelf een mengeling toe van P40 korrel en kattebrokjes zodat ze dierlijke eiwitten krijgen als reserve. Daarnaast voeder ik de laatste 4 dagen voor de inkorving zo vetrijk mogelijk maar zullen de duiven nooit met een volle krop de mand ingaan. 

Op gebied van tricho is er sinds vorig jaar niet meer gekuurd, de duiven krijgen wel regelmatig een gele druppel in de neus en bij thuiskomst krijgen de duiven 1 a 1,5 dag drinken in hun woonbak om zo de besmetting aan andere duiven toch wat tegen te houden. Ik probeer zeker nu met die heel warme dagen het water 3 a 4 keer per dag te verversen, ook dat vind ik dat helpt tegen tricho. Ik kuur ook nooit preventief en ga langs bij Stijn Rans als er iets aan de hand is. Voor de luchtwegen heb ik ze eind april behandeld en daar blijft het dan ook meestal bij. 

Winnares Pau

BE 21-6124051 “Viviani” Hen

1ste Nationaal Pau 3.028 oude duiven ( 12 I.Nat 11.906d )
15 Prov Agen ’24 742d ( 130 Nat 6.435d )
82 Prov Agen ’23 638d ( 513 Nat 5.831d )
108 Prov Narbonne ’24 498d ( 956 Nat 4.983d )
118 Prov Agen ’22 1.164d ( 611 Nat 7.331d )

Aankomst: 06:37:53

Afstand: 982.280 km

Snelheid: 928,53 m/min

Vader NL 19-1663494 Kleine Holleman – Gebr.Holleman
Zoon van “NL 471/17” Inteelt 6 is ½ broer van 1,4,7,12,13,16,18,19,42,45, Nationaal en is inteelt naar de “Jellema Doffer” x “NL 757/13” Donker won zelf 16 St.Vincent 3.278d – 61 Bergerac 1.410d – 90 Cahors 8.594d en is ook al moeder van 89 Nat Narbonne en 129 Nat Agen. 

Moeder BE 20-6245898 Blauw witpen – Erik Joris
Dochter van “963/09” Mister Bond Francois Struyf is een volle broer van 43 Nat Marseille x “666/17” 
Donkere witpen is een dochter van 1 Nat Limoges 15.643d 

Buelens Kim 

Weather report

Neem contact op

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om met ons contact op te nemen! Ons team staat klaar om je verder te helpen.

Contacteer ons

Heeft u een vraag ?

Heb je een vraag? Kijk dan eens bij onze Veelgestelde Vragen (FAQ)! Daar vind je snel en gemakkelijk antwoorden op de meest gestelde vragen. Of je nu meer wilt weten over onze veilingen, bestellingen, of praktische informatie zoekt, de kans is groot dat het antwoord al voor je klaarstaat.

bekijk alle veelgestelde vragen